Huuhkaja dag i Vasa 17.12
19.12.2016 12:34 Nyheter / FRJ

FRJ deltog i Huuhkaja dag i Vasa 17.12 med ett gemensamt lag från samarbetsföreningarna.

Distriktet ordnade Huuhkaja dag för pojkar 03 födda för andra gången den 17.12, denna gång var det Botniahallen i Korsholm som var spelplats.

Temat för dagen var samma som i Jakobstad för c. a 4 veckor sedan, dvs. förutseende spel (ansvar och försvar) samt vinnarmentalitet, men denna gång var upplägget som sådant att dagen bestod av en träning, föreläsning och match.

Denna gång bildades laget från fotbollsregionen av 14 spelare. Spelarna var från LBK, Peff, Esse IK och Jaro.

Laget spelade en match mot Wasa Akademi och det syntes i början av matchen att spelarna var lite ovana med underlaget och med varandra, samt med den stora spelytan. För en stor del av spelarna så var det andra gången de spelade en full match 11 mot 11.

Första halvleken började lite trevande för FRJ:s del och det tog en stund före spelarna började komma in i matchen, under den tiden hann WFA göra ett mål på en hörna och således gå upp i ledningen. Efter målet kom vi lite bättre med och kunde hålla matchtempot betydligt bättre och vi började också skapa målchanser, vårt mål kommer efter en snabb omställning, från vår försvars tredjedel spelas bollen snabbt upp till våra anfallare och vi kan kvittera till 1 - 1. Mot slutet av halvleken började det synas att det har varit paus från fotbollen och tröttheten börjar göra sig påmind. Nu flyttas spelet mer och mer över till WFA:s favör och de hinner göra ett mål till innan halvleken är slut.

Andra halvlek blir en riktigt slitsam historia med mycket felpass och när tröttheten blir bara större, blir också tanken saktare, man börjar göra felbeslut o. s. v. Och nu märks det riktigt tydligt att vi inte har haft möjlighet att träna på en längre tid och matchen går mer och mer över till WFA som vinner matchen med 4 - 1. Positivt ändå är att när vi väl fick lite organiserade anfall så blev det alltid farligt och med lite bättre avslut så kunde vi ha gjort nått mål till.

En lång dag tog slut och vi åkte hemåt med nya erfarenheter.

Stort tack till alla spelare och ledare för en trevlig dag med fotboll!


   
FRJ
«  Oktober   »
Ti Ons To Fre
 
 
 Skolning - Koulutus
 
 Föreningsbesök - Seurakäynnit
 
 Händelser - Tapahtumat
 
 Matcher / Ottelut
Kategorier