FRJ Kulan
8.7.2021 14:20 Nyheter / FRJ

FRJ Kulan

Att träna på de tekniska färdigheterna är, som vi alla vet, viktigt för fotbollsspelare. Att lära sig hur läderkulan beter sig i olika situationer, att lära sig använda rätt kroppsdel vid första beröringen är saker som underlättar beslutsfattandet när följande steg skall tas.
Den mångåriga juniortränaren Johan Kronholm som ännu idag brinner för teknisk fotboll kom på en ide hur man kan trigga knattar att leka med bollen på fritiden för att förbättra sin teknik. Allt som behövs är en fotboll och ett litet utrymme inne eller utomhus. Den så kallade "Jaro bollen" har legat i glömska en tid men har nu dammats av. Ett stort tack också till Timo Manninen som ändrat i designen för att detta skall passa även övriga FRJ föreningar.
Först jonglerar man med fötterna i fem minuter. Sedan med låren och avslutningsvis med huvudet. Sammanlagt 15 minuter dagligen och barnen kommer så småningom känna hur tekniken blir bättre och nya rekord slås med jämna mellanrum. När man gjort detta tar man fram sin blankett och färglägger ett fält i FRJ Kulan. Blått för jonglering med fötterna, rött för jonglering med låren och grönt för nickarna. När alla tre bollar är fyllda lämnar man in blanketten till sin tränare som bokför detta och ger en ny tom blankett åt spelaren. I slutet av säsongen sammanfattar laget aktiviteten och uppmärksammar de aktivaste. Läge för belöning?
Ha det kul med kulan!


   
FRJ
«  Mars   »
Ti Ons To Fre
 
 
 Skolning - Koulutus
 
 Föreningsbesök - Seurakäynnit
 
 Händelser - Tapahtumat
 
 Matcher / Ottelut
 
 Semester
Kategorier