Tränarutbildning
18.2.2021 14:28 Nyheter / FRJ

TRÄNARUTBILDNING VÅREN 2021

TRÄNARUTBILDNING VÅREN 2021

Denna vår ordnas det två olika tränarutbildningar i Fotbollsregionen Jakobstads regi. Som utbildare är Regionutvecklingschef Calle Löf.

Fotbollstränarens Startutbildning (FSU) är det första steget i Finlands Bollförbunds utbildningsstege. Denna kurs behandlar bl.a. Träningsplanering, Att leda en träning och Barns fysiska träning. FSU lämpar sig för tränare som vill få flera verktyg för att kunna ta hand om idrottande barn men också för tränare som är intresserade av att vidareutbilda sig enligt den nya utbildningsmodellen.
Teoridelen hålls i Oxhamnsskola i Jakobstad under fem tisdagar, 9.3, 16.3, 23.3, 30.3, 13.4. Samling 18.00 och lektionstiden 2-3 h. Hemuppgifter tillkommer vilket gör att den totala tiden för teoridelen blir 20 h. Den praktiska delen innehåller en Modellträning med utbildaren samt en Tema-träning där utbildaren besöker tränaren i en träningssituation.

Tränarutbildning 5-11 (TU 5-11) är det andra steget i utbildningen. Hit kan man söka sig om man gått FSU eller E- och D-kurserna enligt den gamla utbildningsmodellen. Hit hör Coaching av match, Grunder i försvars- och anfallsspel samt fortsättning på den Fysiska träningen för barn och ungdomar. Teoridelen hålls i Oxhamnsskola i Jakobstad under fem torsdagar, 11.3, 18.3, 25.3, 8.4 och 15.4. Samling 18.00 och lektionstiden 2-3 h. Hemuppgifter tillkommer vilket gör att den totala tiden för teoridelen blir 24 h. Den praktiska delen innehåller en Modellträning med utbildaren samt två tillfällen där utbildaren besöker tränaren i en träningssituation och ett matchtillfälle.

Priset på FSU är 200 € per deltagare + eventuella resekostnader för utbildare. Priset på TU 5-11 är 300 € per deltagare + resekostnader för utbildare. Är man ledare i en FRJ-förening (PeFF, FC United, HBK, EIK, NIK, TUS, LBK, FF Jaro) så är dessa utbildningar gratis.

På grund av rådande situation med restriktioner är det maximala antalet deltagare 12 st/kurs. Om intresset är stort och alla inte ryms med nu på våren ordnas kurserna på nytt denna höst med samma upplägg.

Till hösten planeras även en UEFA C kurs och Tema-utbildningen ”Inlärning av tekniska färdigheter”. Mer info om detta vid senare tidpunkt.

Skicka gärna in en fritt formulerad anmälning på calle.lof@frj.fi.

   
FRJ
«  Mars   »
Ti Ons To Fre
 
 
 Skolning - Koulutus
 
 Föreningsbesök - Seurakäynnit
 
 Händelser - Tapahtumat
 
 Matcher / Ottelut
 
 Semester
Kategorier