FSU i Nykarleby
23.2.2022 08:34 Nyheter / FRJ

Fotbollstränarens Startutbildning i Zachariasskolan.

Fotbollstränarens Startutbildning inleddes i Nykarleby.

Det första steget i Finlands Bollförbunds nya utbildningsstege, Fotbollstränarens Startartutbildning, startade på lördagen den 5.2 i Zachariasskolan i Nykarleby. Denna kurs ordnas av Fotbollsregionen Jakobstad, FRJ. Som utbildare fungerar Regionutvecklingschef Calle Löf och 21 tränare och ledare från fyra olika föreningar anmälde sig. 16 NIK:are, 2 från FF Jaro, 2 från LBK och en från FC United. Åldersgrupperna var de är aktiva är allt från sexåriga pojkar och flickor till seniorlag i den egna föreningen.
Till den första kursdagen hörde bl.a. att skapa en ”Optimal träning” och genomgång av hurudana övningar som kan användas för att lyckas planera en komplett träning. Knatte- och ungdomsspelare har olika behov i träningssituationen och den bästa mätaren för att se om tränaren lyckats dra en bra träning finns i ansiktet på spelaren. Om spelarna är trötta men glada och redan ser framemot nästa träning så har planering och genomförandet varit bra.
Att så här många mammor, pappor och andra fotbollsintresserade är villiga att utbilda sig för att bidra med en vettig fritidssysselsättning åt egna och andras barn och ungdomar i fotbollsmiljö är inte bara viktigt för föreningsverksamheten i nejden utan också för ungdomarna så att de lär sig att fungera i grupp. Förhoppningsvis uppskattas också fotbollstränarnas och -ledarnas engagemang av de övriga i samhället.
Efter två teoritillfällen tillkommer även praktik i form av en modellträning av utbildaren samt en tema-träning i vardagsmiljö för den enskilde kursdeltagaren.

   
FRJ
«  Juni   »
Ti Ons To Fre
 
 
 Skolning - Koulutus
 
 Föreningsbesök - Seurakäynnit
 
 Händelser - Tapahtumat
 
 Matcher / Ottelut
 
 Semester
Kategorier